Nu is het de tijd voor het plaatsen van een eendenbroedkorf / eendennest. Zo'n korf bied een nestgelegenheid voor de eend, een beschutte plek boven of bij het water waar de landroofdieren niet bij kunnen en het de roofvogels moeilijker maakt de eieren te kapen. 

Eendenbroedkorven v.l.n.r. model kolenkit met staart gemat, - kolenkit met staart met bundels gepaard, -standaard, -kolenkit zonder staart gemat.

Eendenbroedkorf. Standaardmodel.
Kosten 30,00 euro.

Eendenbroekorf. Kolenkitmodel met staart gemat.
Kosten 30,00 euro.

Eendenbroedkorf. Kolenkitmodel met staart, gepaard met bundels.
Kosten 40 euro.

Eendenbroedkorf. Kolenkitmodel zonder staart, gemat.
Kosten 30 euro.

Eendenbroedkorven v.l.n.r. model kolenkit met staart met bundels gepaard, - kolenkit met staart gemat, -standaard, -kolenkit zonder staart gemat.

Er zijn meerdere manieren om een broedkorf te plaatsen.

Hier laten we er 1 zien. Plaats de broedkorf op een driepoot van stevige stokken. Plaats de stokken in het water, kruis de stokken en bind deze aan elkaar met een ijzerdraad of een trekbandje.

Leg de korf tussen de 3 stokken. De opening het liefste naar het oosten, zuid-oosten maar in ieder geval zo dat de eend de ruimte heeft om de korf in te vliegen. Bind de opening van de korf met een ijzerdraad of trekbandje vast aan 1 van de stokken.

Leg de korf iets achterover. Bind de "staart" ook vast aan 1 van de stokken.

De eend is blij met wat nest materiaal. Een beetje "ruigte" zoals riet of zegge, dit houd geen vocht vast als het regent

Het linker mandje is een mezenmandje dat gevuld kan worden met doppinda's en kost 12,00 euro.
Het rechter mandje een pindakaaspotmandje en kost 15,00 euro.

Klimspiraal en Rozenpilaar email ons voor vragen en bestellingen

Een klimspiraal is een van verse wilgentenen gevlochten piramide waar 1-jarige klimplanten steun aan hebben, zoals Oost-Indische kers, Suzanna met de mooie ogen, lathyrus, enz.

Een rozenpilaar wordt gevlochten met wilgentenen om wilgenstokken. Het is een stevige pilaar waarin rozen en/of stokbonen kunnen groeien.


detail van de onderkant van een klimspiraal

Een rozenpilaar kun je als steun voor klimplanten gebruiken. Op deze foto wordt hij gebruikt voor de knolcapucien (Tropaeolum tuberosum).Hierdoor kun je hoogte in de tuin aanbrengen. De bladeren zijn bijna van de bomen maar zolang het niet vriest blijft deze Tropaeolum groen.

workshop dinsdagavond 3 december 2019

Alternatieve kerstboom, klein, middel, groot. Van verse teen gevlochten.

detail van een versierde alternatieve kerstboom.

detail van een versierde alternatieve kerstboom.

Rozenpilaar

platte kerstboom