Cursussen

gerelateeerd

Mandenmaken is een ambacht wat veel tijd en energie kost om te leren. Wanneer men de technieken voor het maken van een ronde mand beheerst kunnen andere modellen gemaakt worden. Een week cursus is de beste manier om te beginnen met het mandenmaken, je herhaalt de basis technieken een aantal keer in verschillende ronde manden. beginnend met een kleine ronde mand met greepjes daarna  verschillende soorten inslag in de wand van de ronde mand. Een hengsel of oren zette op de mand. Vervolgens een stevige ronde mand  bijvoorbeeld een houtmand.

Beginnende cursisten maken ronde manden.

Gevorderde cursisten mogen maken wat zij willen binnen hun mogelijkheden.  

Cursus mandenvlechten

Beginnende cursisten kunnen het beste een twee-of meerdaagse cursus volgen omdat het geleerde dan een paar keer herhaald wordt en het daarna makkelijker wordt door te gaan. Gevorderde cursisten mogen maken wat zij willen binnen hun mogelijkheden en kunnen kiezen voor een 1-daagse cursus.

Kosten: 60,00 euro per dag, dit is inclusief koffie/thee en gebruik gereedschap, exclusief materiaalkosten. 

Tijd: 9.30-17.00 uur.


Ronde manden, mogelijkheden voor beginnende cursisten.

Het begin van de bodem.

De bodem.

De bodem met staken.

Een greepje alvorens de rand op de mand gelegd wordt.

avond / middag cursus mandenmaken

dinsdag avond cursus in het najaar van 2022

van 19.30 tot 22.00 uur

kosten 140,00 euro excl. materiaal


Is er animo voor het starten van een  vlecht groep ? Door / voor de cursisten van de avond / middag cursus. Wij weken de wilgentenen, stellen de vlechtruimte en het  gereedschap beschikbaar, zorgen dat de kachel brand en voor een kopje thee / koffie.

Workshop

Momenteel zijn er geen workshopsVlechtzomerschool

De vlechtzomerschool is gestopt.

Cursus op locatie

Momenteel geen cursussen op locatie.

Algemene informatie

Inschrijving: telefonisch of per mail. Het cursusgeld dient minimaal 3 weken voor aanvang van de cursus overgemaakt te zijn op rekeningnummer  NL 14 TRIO 0788 7835 13. Gevorderden cursisten graag 3 weken voor aanvang van de cursus doorgeven wat je wilt maken.

Annulering: kosteloos tot 3 weken voor aanvang van de cursus, daarna wordt 50% van het cursusgeld in rekening gebracht tenzij je zelf voor vervanging zorgt.

Deelname aan cursussen is op eigen risico.